Kantinler ve Öğrencilerin Sağlığı. Kahraman, yaptığı yazılı açıklamada, okul kantinleri ve kafeteryalarında, cips, şekerleme ve asitli içecekler satıldığını, bu tür yiyeceklerin öğrencilerin sağlığını bozduğunu ileri sürdü.
Hüseyin Kahraman, şunları kaydetti: "Kantinlerde satılan yiyecek ve içecekler öğrencilerin sağlığı üzerinde alerji, obezite, hipertansiyon, diyabet, koroner arter hastalığı, osteoporoz (kemik erimesi) ve kanser gibi risk ve tehlike yaratmaktadır. Bugün itibarıyla, sözü edilen bu sağlık sorunlarının ve hastalıkların çocuklar ve gençler arasında hızla artmakta ve yaygınlaşmakta olduğu görülmektedir.
Okullardaki kantin işletmeciliği, eğitimin ticarileştiğinin, okullarda eğitimin değil rantçı anlayışın ön plana çıkartıldığının çok somut bir göstergesidir. Öğrenciler ise bu rant ilişkisinin istismar aracı haline getirilmiştir. Eğitimin bir amacı doğru ile yanlışın öğrencilere kavratılarak doğrunun öğrencilerce davranış haline getirilmesini sağlamaktır. Bu anlamda toplum sağlığı açısından zararlı ve yararlı gıda maddeleri ile sağlıklı beslenme eğitiminin öğrencilere verilmesi, konu ile ilgili olarak öğrencilere bilinç kazandırılması, eğitimin asıl amacı olmalıdır."
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder